Köy kahvehanelerinde akademik seminerler

İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması

“BİRUS” Projesi kapsamında oluşturulan akademik ekipler, afet geçmişi bulunan 24 köyde saha çalışmaları yapıyor. Kumluca Zafer, Arıt Aydınlar ve Ulus Kozanlı köylerindeki kahvehanelerde taşkın öncesi hazırlık, afet anı yönetimi, erken uyarı sistemleri ve kriz sonrası toparlanma süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından desteklenen “Bilim İletişimi Ofisi” projesi, Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÖY MUHTARLARINA AKADEMİK DESTEK

Köy muhtarları, seminerlerde alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirildi. Zafer Köyü Muhtarı Ziya Orhan, 2021’deki sel felaketini hatırlatarak bilgi akışının önemini vurguladı. Arıt Aydınlar Köyü Muhtarı Bayram Altay, yağmur suyunun depolanması gibi çözümler konusunda üniversite hocalarından aldıkları bilgilerin değerini belirtti. Kozanlı Köyü Muhtarı Oktay Karapınar da bilinç seviyelerinin yükseldiğini ifade etti.

MAYIS AYINDA 24 KÖYDE SEMİNER

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bilimsel bilginin toplumla buluşturulmasının önemine dikkat çekerek, üniversitenin halkla bağını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Seminer programları, mayıs ayında 24 köyde tamamlanacak. Bu çalışmaları destekleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür eden Rektör Uzun, toplumsal dayanıklılığın artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Related Posts

YÖS başladı

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin katıldığı Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), 11 Mayıs’ta Türkiye’de 17 ilde 18 sınav merkezinde, yurt dışında ise 26 ülkede 35 sınav merkezinde eş zamanlı olarak uygulanıyor. Sınav 11.15’te başladı.

İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi kapsamında öğrenciler, 81 ilde 86 bin yetime destek oldu.

Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, çocuğu var mı?

Halide Tülay Demirsöz, Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi ve bu evlilikten olan kızı Ceren Önder ile tanınan bir isimdir. Çiftin evliliği kısa sürmüş olsa da, Halide Tülay Demirsöz’ün adı Sırrı Süreyya Önder ile anılmaktadır. Peki, Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Cuma namazı saat kaçta kılınacak 9 Mayıs 2025 | ?Diyanet cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu! Cuma namazı kaçta kılınacak, ne kadar sürer? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır?

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namaz vakitleri ekranından 9 Mayıs cuma namazı saati yayınlandı. 81 ilde bu hafta ‘Vakıf: Yaratan’a Hürmet, Yaratılana Merhamet’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından cuma namazı öğle ezanı ile kılınacak. Yaşadıkları illerde cuma namazı için saf tutacak olan vatandaşlar, cuma namazı nasıl kılınır, cuma namazı kaç rekat? sorularına yanıt aramaya başladı. Ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve misafir olmayan Müslüman erkeklere farz kılınan cuma namazı, öğle ezanı ile kılınıyor. Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli ve tüm illerin 9 Mayıs 2025 cuma namazı saatini hurriyet.com.tr ile görüntüleyebilirsiniz… Peki, cuma namazı kaçta başlayacak, ne kadar sürer? Cuma namazı saati kaçta? İşte, Diyanet ile 9 Mayıs 2025 cuma namazı vakitleri ve

MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB AGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM başvuru ekranı erişime açıldı. Akademi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM kılavuzu ve takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda düzenlenecek. Sınava, ilgili mevzuat kapsamında Millî Eğitim Akademisine giriş için 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olan adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM AGS başvuru kılavuzunda sınav ücreti ve başvuru bilgileri de yer aldı. Peki Akademi Giriş Sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar? İşte MEB AGS başvuru ekranı ve ÖSYM kılavuzu…

Aşure Günü ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? 2025 Diyanet takvimi ve Muharrem Ayı bilgileri

Şevval ayının sonuna yaklaşılması ve peş peşe gelen İslam inancındaki 3 haram ay yani Zilkade, Zilhicce ve Muharrem ayından oluşan yaklaşık 90 günlük süre öncesi geri sayımda sona yaklaşıldı. Bu ayların başlangıç tarihleri ile birlikte aynı zamanda yeni Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı başlangıcı özellikle araştırılıyor. Bununla birlikte bu ayın 10. günü olan Aşure Günü tarihi de sorgulanıyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir