TTK’nın Ermeni Mezalimi Paneli, Tarihi Gerçekleri Tartıştı

Türk Tarih Kurumu Paneli: Güney Kafkasya ve Anadolu’da Türklere Yönelik Ermeni Mezalimi

Türk Tarih Kurumu (TTK), “20. Yüzyılda Güney Kafkasya ve Anadolu’da Türklere Yönelik Ermeni Mezalimi” konulu bir panel düzenledi.

Azerbaycan, panelin açılışında konuşan TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, 20. yüzyılın başlarında Ermeni çetelerin, başta Taşnak ve Hınçak Örgütleri olmak üzere, sadece Osmanlı askerlerine değil, sivillere de silahlı saldırılar düzenlediğini vurguladı.

Özgen, Kazım Karabekir Paşa’nın raporları ve hatıralarında Türk halkına yönelik mezalim olaylarının detaylı bir şekilde ele alındığını belirtirken, Azerbaycan coğrafyasında ve Kafkasya’da Türklere karşı yapılan zulümlerin tarihsel önemine değindi.

Panelde, “büyük Ermenistan” idealine ulaşma amacıyla Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde demografik değişiklikler yapma çabalarının altı çizildi. Tarihi belgelerin önemi vurgulanarak, bu dönemin gerçekleriyle yüzleşilmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Kafkasya’da barışın sağlanması ve Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, tarihsel çatışmaların genç kuşaklara doğru bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Panelde, tarih eğitimi ve gençlere tarihin doğru aktarılmasının gerekliliği üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Yeni kuşaklara, tarihin gerçekçi bir şekilde öğretilmesi ve Ermeni meselesinin de tarih kitaplarında yer alması gerektiği vurgulandı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan akademisyenler, tarihsel gerçeklerin önemine ve genç nesillere doğru bir şekilde aktarılmasının gerekliliğine vurgu yaptılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Kaynak: AA / Şeyma Güven – Güncel

Related Posts

Ulusal Staj Programı (USP) ne zaman açıklanacak 2025 -Son Durum | Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? Kritik günler: Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi son durum açıklaması!

Ulusal Staj Programı sonuçları sorgulama ekranı 2025 için öğrencilerin gözü kulağı yapılacak resmi açıklamalarda. Başvuru işlemleri bu yıl 23 Aralık 2024- 10 Mart 2025 tarihlerinde gerçekleşen USP yani Ulusal Staj Programı sonuçları için kritik günlere girildi. Adaylar merakla USP sonuç tarihini beklerken, Ulusal Staj Programı’nın sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklama gelmişti. Açıklamada, #UlusalStajProgramı’nda değerleme sürecinin tamamlanmasına ve stajyer havuzunun işverenlerin erişimine açılmasına çok az kaldı.” ifadeleri yer aldı. Gözler şimdi ‘Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları açıklandı’ duyurusunda. Peki, Ulusal Staj Programı (USP) ne zaman açıklanacak? Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

YÖS başladı

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin katıldığı Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), 11 Mayıs’ta Türkiye’de 17 ilde 18 sınav merkezinde, yurt dışında ise 26 ülkede 35 sınav merkezinde eş zamanlı olarak uygulanıyor. Sınav 11.15’te başladı.

İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi kapsamında öğrenciler, 81 ilde 86 bin yetime destek oldu.

Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, çocuğu var mı?

Halide Tülay Demirsöz, Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi ve bu evlilikten olan kızı Ceren Önder ile tanınan bir isimdir. Çiftin evliliği kısa sürmüş olsa da, Halide Tülay Demirsöz’ün adı Sırrı Süreyya Önder ile anılmaktadır. Peki, Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Cuma namazı saat kaçta kılınacak 9 Mayıs 2025 | ?Diyanet cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu! Cuma namazı kaçta kılınacak, ne kadar sürer? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır?

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namaz vakitleri ekranından 9 Mayıs cuma namazı saati yayınlandı. 81 ilde bu hafta ‘Vakıf: Yaratan’a Hürmet, Yaratılana Merhamet’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından cuma namazı öğle ezanı ile kılınacak. Yaşadıkları illerde cuma namazı için saf tutacak olan vatandaşlar, cuma namazı nasıl kılınır, cuma namazı kaç rekat? sorularına yanıt aramaya başladı. Ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve misafir olmayan Müslüman erkeklere farz kılınan cuma namazı, öğle ezanı ile kılınıyor. Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli ve tüm illerin 9 Mayıs 2025 cuma namazı saatini hurriyet.com.tr ile görüntüleyebilirsiniz… Peki, cuma namazı kaçta başlayacak, ne kadar sürer? Cuma namazı saati kaçta? İşte, Diyanet ile 9 Mayıs 2025 cuma namazı vakitleri ve

MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB AGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM başvuru ekranı erişime açıldı. Akademi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM kılavuzu ve takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda düzenlenecek. Sınava, ilgili mevzuat kapsamında Millî Eğitim Akademisine giriş için 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olan adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM AGS başvuru kılavuzunda sınav ücreti ve başvuru bilgileri de yer aldı. Peki Akademi Giriş Sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar? İşte MEB AGS başvuru ekranı ve ÖSYM kılavuzu…