Afganistan’da selin bilançosu ağır oldu: 150 ölü, 114 yaralı

Baghlan Vali Yardımcısı Molla Alam Majidi’nin verdiği bilgilere göre, selde 130 kişi hayatını kaybetti ve 100 kişi yaralandı. Bu felaketin en çok Barka ve Baghlan-e-Markazi bölgelerini etkilediği belirtilirken, ölü sayısının artmasının beklendiği vurgulandı.

Takhar Afet Yönetimi Başkanı Ahmad Sir Sajid ise Namak Ab, Ishkamish, Farkhar ve Kafgan bölgelerinde 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, selin 300’e yakın evi ve elektrik ile iletişim altyapısını ciddi şekilde zarara uğrattığı belirtildi.

Fransız AFP haber ajansının Uluslararası Göç Örgütü’ne dayandırdığı habere göre ise sadece Baghlan vilayetinde 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce evin yıkıldığı veya hasar gördüğü bilgisi aktarıldı.

Bu felaket, Afganistan’ın iklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olmasının yanı sıra, düşük gelir düzeyi ve gıda güvensizliği gibi sosyal ve ekonomik sorunlarla da mücadele eden bir ülke olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Afganistan’da yaşayanların büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve 15 milyon kişi gıda güvensizliğiyle karşı karşıya bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir