Antalya’da kasksız motosikletli polise yakalandı: Ceza almamak için dakikalarca dil döktü

İHA

Antalya’da motosiklet sürücülerine yönelik denetimler devam ediyor.

Manavgat ilçesinde, son dönemlerde artan trafik kazaları nedeniyle özellikle motosiklet sürücülerine yönelik trafik ekiplerinin denetimleri sıklaştı.

Manavgat’ın değişik noktalarında eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde trafik ekipleri, başta kask kullanımı olmak üzere eksiği bulunan motosiklet sürücülerine ceza yağdırıyor.

Sürücü belgesi iptal edildi

Hastane Caddesi’nde yapılan denetimlerde trafik ekiplerinin kask takmadığı için durdurduğu bir motosiklet sürücüsünün aday sürücü olduğu, daha öncede 2 defa motosikleti kasksız kullandığı belirlenince 75 ceza puanına ulaştığı için sürücü belgesi iptal edildi.

Trafik polisinden ceza puanı nedeniyle sürücü belgesinin iptal edildiğini öğrenen motosiklet sürücüsü, uzun süre trafik ekiplerine bir kez göz yummaları konusunda dil döktü.

Polisleri ikna edemedi

Denetimlerin motosiklet sürücülerinin can güvenliği için yapıldığını belirten trafik polisleri, tek amaçlarının kazaların ve kazalardaki can kayıplarının önüne geçmek olduğunu dile getirdi.

Trafik polislerinin kararlarından vazgeçmeyeceğini anlayan motosiklet sürücüsü Ahmet Ali T. motosikletinin yediemin otoparkına çekilmemesi için ehliyeti olan bir arkadaşını çağırırken ehliyetini yanında bulundurmamak, kask takmamak ve motosikletin dikiz aynasının olmaması nedeniyle 2 bin 886 TL para cezası uygulandı.

12 bin 977 TL ceza verildi

Durdurulan Oktay T. isimli motosiklet sürücüsüne sürücü belgesi olmadığı için 12 bin 977 TL para cezası uygulanırken, bir hafta önce yine denetime takıldığı ve aynı cezayı yediği belirlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir