Bitcoin ETF Gelişmeleri: Başvurular Güncellendi! Analistten Uyarı Var

Yatırımcılar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF’ler) hakkındaki kararını sabırsızlıkla beklerken, kripto para piyasası beklentilerle dolup taşıyor. Piyasa bu önemli gelişmeye odaklanırken, BlackRock, Invesco Galaxy, Valkyrie, VanEck, ARK ve WisdomTree gibi birçok büyük oyuncu yakın zamanda spot Bitcoin ETF uygulamalarını güncelledi. İşte detaylar…

ETF başvurularına ilişkin güncelleme ve Bloomberg raporu

Son gelişmelerde bu öne çıkan firmalar, uygulamalarında ek detaylara yer verdi. Bugün yayınlanan bir açıklamaya göre BlackRock, spot Bitcoin ETF’si için %0,30’luk bir ücret duyurdu. Bu hamle, piyasanın çarşamba günü potansiyel onaylara hazırlanırken beklentilerin yüksek olmasıyla birlikte geldi.

Kripto para topluluğu, SEC’den gelen olumlu haberlere bağlı umutlarla kritik bir haftaya girerken, bir Bloomberg raporu, düzenleyici kurumun birden fazla ETF’yi onaylamaya hazır olduğunu öne sürüyor. SEC’in, başvuran şirketler tarafından sunulan 19b-4 ve S-1 formlarını incelemeye hazır olduğu bildiriliyor ve bu durum, spot Bitcoin ETF’lerine yönelik olumlu bir duruşun sinyalini veriyor.

Sıradaki adımlar ne olacak?

Bloomberg analistleri, spot Bitcoin ETF’lerinin reddedilme olasılığının azaldığını belirterek, bu değişimi SEC ile başvuran şirketler arasındaki son toplantılara bağladı. Spot destekli bir BTC ETF’nin ticarete başlamasına yönelik teknik gereksinimler, 19b-4 formlarının SEC tarafından onaylanmasını ve S-1 formlarının ETF ihraççıları tarafından onaylanmasını içerir.

SEC’in önümüzdeki günlerde 19b-4 borsa formlarını oylaması bekleniyor ve S-1 formlarının onaylanması da bunu takip edebilir. Her iki onayın da aynı anda verilmesi durumunda spot Bitcoin ETF’leri bir sonraki iş gününde işlem görmeye başlayabilir. Bitcoin savunucuları ve sektör analistleri, spot Bitcoin ETF’lerinin BTC ve kripto para birimleri için bir dönüm noktası olabileceğine inanıyor ve bunun piyasa dinamikleri üzerindeki potansiyel etkisini vurguluyor.

Analist Bitcoin ETF onayı hakkında uyardı

Spekülasyonlar yükselirken Pazartesi günü daha geniş kripto pazarında önemli fiyat düşüşlerine tanık oldu. Özellikle altcoinler, Bitcoin ETF onayına ilişkin endişelerin ortasında türbülans yaşadı. Framework Ventures’tan ünlü kripto piyasası analisti Michael Anderson, piyasanın Bitcoin ETF onayının potansiyel etkisini hafife alıyor olabileceğini vurguluyor. Bu sırada kripto piyasası analisti Michaël van de Poppe, altcoinlerdeki mevcut düşüşü yaklaşan Bitcoin ETF haftasına bağlıyor. ETF kararından sonra ivmenin altcoinlere dönebileceğini öne sürüyor.

Van de Poppe, Bitcoin’in piyasa dinamikleri hakkında bilgiler sunarak yatırımcılara önemli düşüşler sırasında alım yapmayı ve 48.000 ila 51.000 dolar aralığında satış yapmayı düşünmelerini tavsiye ediyor. Son güncelleme itibarıyla Bitcoin fiyatı son 24 saatte %0,43 oranında bir düşüş yaşayarak 43.772,30 dolardan işlem gördü. Ancak haftalık ve aylık grafikler olumlu trendleri yansıtıyor; Bitcoin piyasadaki oynaklığın ortasında dayanıklılık gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir