Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Bodrum’daki Sitelerin Aidat Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Bodrum, dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olarak bilinir ve bu bölgedeki sitelerin aidat fiyatları konsept ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Yarımadanın güney bölgelerinde aidatlar genellikle 500 liradan başlarken, kuzey bölgeleri olan Gündoğan, Yalıkavak, Gölköy ve Türkbükü gibi lüks bölgelere doğru ilerledikçe bu rakam 120 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Lüks sitelerde spa, özel plaj, yüzme havuzu gibi olanaklar sunulurken, daha sade bölgelerde ise genellikle özel güvenlik, havuz ve bahçıvan hizmetleri verilmektedir.

‘Farklı Sebepleri Var’

Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, hizmet ve konum bazında aidat fiyatlarının değiştiğini belirtiyor. Kendisine göre, Bodrum’da aidat fiyatları genellikle 500 liradan başlayıp 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Özellikle yarımadanın kuzey bölgelerinde bulunan lüks sitelerde özel plajlar, 7/24 güvenlik, spa merkezleri gibi birçok farklı hizmet sunulmaktadır.

‘Bu Sitelerde Özel Plajlar Yok’

Kapar’a göre, aidat fiyatlarının yükselmesindeki ana sebep, lüks devrelerin mülk sahiplerine sunduğu konforlu yaşam standartlarıdır. Özellikle Gölköy, Gündoğan, Yalıkavak, Torba ve Türkbükü gibi bölgelerde yer alan lüks siteler, genellikle özel plajlar, teknik destek, akıllı ev sistemleri gibi avantajlar sunar. Diğer yandan, orta segment dediğimiz sitelerde bahçıvan, güvenlik, havuz gibi hizmetler bulunur ve bölgelere göre aidat fiyatları değişir.

‘Avro Bazında Aidat Fiyatları Belirleniyor’

120 bin liraya kadar çıkan aidat fiyatlarına sahip olan sitelerdeki ev fiyatları genellikle 3 ila 35 milyon avro arasında değişiyor. Aidatlar genellikle aylık olarak belirlenir ve sitelerin konseptine bağlı olarak ekstra aidatlar alınabilir. Yeni projelerde metrekare birim fiyatına göre avro bazında aidat fiyatları belirlenir. Dolayısıyla, Bodrum’da aidatları ödeyen kişiler genellikle yüksek standartlara sahip lüks sitelerde yaşamaktadır.

Related Posts

Ateşkes iyimserliğiyle “korku endeksi”nde düşüşler yüzde 9’u buldu

Piyasalarda “korku endeksi” olarak bilinen ve S&P 500 Endeksi’ndeki dalgalanmayı gösteren VIX Endeksi, İsrail ve İran arasındaki çatışmalarda ateşkes sağlanmasıyla yüzde 9 gerileyerek 18,10 seviyesine indi.

Doların tahtı sallanıyor, dönemi sona eriyor, rezerv para olmaktan çıkıyor

Küresel ekonomide rezerv para birimlerinden biri ve en çok kullanılanı ABD dolarının tahtı sallanıyor. Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte diğer dövizler karşısında düşüşe geçen doların döneminin sona erdiğini açıklayan Rusya’nın en büyük bankalarından VTB’nin Başkanı Andrey Kostin, “Doların tekel olduğu dönemin yavaş yavaş sona ereceğini düşünüyorum.” dedi.

MKE, ‘Dış Ticaret Sermaye Şirketi’ statüsüne alındı

MKE, ‘Dış Ticaret Sermaye Şirketi’ statüsüne alındı

Arzum darboğaza girdi! Milyonlarca lira borç aldı

Ev aletlerinde mutfakların en çok tercih edilen markaları arasında yer alan Arzum 51 milyon TL borç aldı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Tam 15,8 milyon lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Kurulun aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı denetimlerini kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi. Kurulun, 12 Haziran’daki toplantısında elektrikli otomobiller başta olmak üzere 103 dosya …

Emtia piyasalarında jeopolitik risk etkisi: Platin rekora doymuyor

Emtia fiyatları, geçen hafta makroekonomik veriler ve jeopolitik risklerin etkisiyle dalgalı bir seyir izledi. Değerli metaller arasında yer alan gri fırtına platin ise rekorlara doymuyor.