Borsa İstanbul’da günün ilk yarısı

BIST 100 Endeksi Yükselişle Güne Başladı

Dün 9.134,68 puandan kapanan BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,02 artışla 9.136,54 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 30,32 puan ve yüzde 0,33 değer kazancıyla 9.165,01 puana yükseldi.

Borsada Günün İlk Yarısı

Endeks, günün ilk yarısında en düşük 9.128,16, en yüksek 9.182,37 puanı gördü. Hizmetler endeksi yüzde 0,1, mali endeks yüzde 0,1 ve teknoloji endeksi yüzde 3,5 artarken, sanayi endeksi yüzde 0,3 azaldı.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 42’si yükselirken 56’sı değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri ASELSAN, Yapı ve Kredi Bankası, Koç Holding, Türkiye İş Bankası (C) ile BİM Birleşik Mağazalar oldu.

Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla avro/dolar paritesi 1,1360, sterlin/dolar paritesi 1,3330, ve dolar/yen paritesi 143,30 düzeyinde bulunuyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 38,6450 liradan, euro 43,9380 liradan satılıyor.

Related Posts

Tesla’nın Çin satışları 7 aydır düşüyor

Tesla’nın Çin’de üretilen elektrikli araçların satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 düşüş kaydetti.

ATO Başkanı’ndan vergi affı tepkisi: Aflar zemini bozuyor, vergi sistemi şeffaf olmalı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’deki vergi sisteminin büyük şirketlere vergi affı verilerek vergideki adalet zeminini bozduğunu söyledi.

Türk Lirası 6 ayın en düşük seviyesinde!

Reel Efektif Döviz Kuru endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 1,55 puan azaldı. Böylelikle TL’nin reel değeri, geçen 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’a Meclis’te protesto

TCMB Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci Plan Bütçe Komisyonu’nda muhalefet vekilleri tarafından protesto edildi.

Bir darbe de enflasyon vurdu

Ekonomideki olumsuz tablo siyasi operasyonlar nedeniyle gün geçtikçe daha da kronikleşiyor. Bu tablodan son olarak enflasyon da nasibini aldı. Martta yüzde 2.6 olarak açıklanan enflasyon nisanda yüzde 3’e yükseldi.

Devlet” ve “İslâmî merkez” ya da “merkez” neresi, “çevre” nereye düşer? (2)

Türkiye, iki yüzyıldır önce asimilasyon (kendine olan güvenini yitirerek erime)) sonra da eliminasyon (yok olma, intihara sürüklenme) süreci yaşıyor… Bu ülkeyi vareden, yaşatan, tarih yapmasını mümkün kılan değerlerini, kültürünü, varlık sebebini -tek kelimeyle- ruhunu yitirme tehlikesinin eşiğine sürükleniyor hızla… ABD’DEKİ MUHAFAZAKÂR AYDINLARIN ÖZGÜN ÇIKIŞI Şerif Mardin’in Amerikalı parlak muhafazakâr sosyal teorisyen Edward Shills’ten ödünç alıp kendine göre yorumlayarak (aslında “çarpıtarak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir