Brokoli hangi hastalıkların tedavisi için ilaç gibidir?

Danimarka’dan araştırmacılar, bu tür lahananın biyokimyasal bileşiminin, astımdan muzdarip insanların sağlığı üzerinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu buldu. Bronşiyal astım ve bunun tüketimi aynı zamanda akciğer hastalıklarının mükemmel bir şekilde önlenmesidir.

Bu sebze, gıdada nadiren bulunan A, E, C vitaminleri, B grubu ve ayrıca U ve PP vitaminlerini içerir. Ayrıca çeşitli amino asitler, lizin, bol miktarda beta karoten, epeyce lizin, izolösin ve çeşitli amino asitler bulunur. Ayrıca bu sebzenin tüketimi kan bileşimi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve kolesterol seviyelerini normalleştirir. Bu ürün sindirim sistemi hastalıkları için son derece faydalıdır ve genellikle büyük operasyonlardan sonra iyileşme sırasında kullanılması tavsiye edilir.

Uzmanlar,”Brokoli sodyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, demir gibi birçok mineral içerdiğinden, canlılığı güçlendirmek için yaşlıların ve çocukların diyetine dahil edilmesi tavsiye edilir” diyor ve bileşimindeki bazı göstergelere göre şunları ekliyor: bu sebze etten aşağı değildir. “Ve tabii ki brokoli fazla kilolarla mücadele edenler için bir numaralı üründür. Bu sebze oldukça düşük kalorilidir (100 gramı yalnızca 30 kilokalori), ancak zengin içeriği sayesinde vücut gerekli tüm besinleri alır ve lif açlığı başarıyla bastırıyor” diyor uzman.

Brokoli proteinin yanı sıra şunları içerir: Mineraller: selenyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum, fosfor, demir, bakır ve çinko;

Kan bileşimi üzerinde faydalı etkisi olan klorofil;

Toksinleri, ağır metal iyonlarını ve ölü hücreleri vücuttan uzaklaştıran lifler;

Vücudun büyümesi, gelişmesi ve tam işleyişi için gerekli olan amino asitler;

Sinegrin ve sülforafan, kanser hücrelerinin yok edilmesini destekleyen eşsiz maddeler. Bu ürünün benzersizliği “negatif kalori içeriğinde” yatmaktadır.

Gerçek şu ki, sebzenin besin değeri 100 g başına sadece 34 kcal’dir. Brokolinin sindirimi için ürünün kendisinde bulunandan daha fazla enerji harcanır. Aynı zamanda sebze, önemli miktarda besin içerdiğinden açlık hissini anında köreltir.

Brokolinin bir diğer önemli özelliği ise yağ ve karbonhidrat metabolizması hızını arttırmasıdır. Klorofil ile birleşen vitaminler, fiziksel aktivite sırasında vücudun kalorileri daha hızlı yakmasını sağlar. Ayrıca sebze, bağırsakları uyaran ve toksinlerin yok edilmesini destekleyen diyet lifi açısından da zengindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir