EURO 2024’te baltalı saldırgan paniği

Hamburg’un Reeperbahn caddesinde geniş çaplı bir polis operasyonu gerçekleştirildi. Silbersackstrasse yakınlarında baltalı bir saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

40 bin taraftarın katılımıyla Polonya ve Hollanda arasındaki Avrupa Şampiyonası maçı öncesinde Hollanda taraftar yürüyüşü barışçıl bir şekilde gerçekleşti. Ancak saat 12.30 sularında, altın renkli bir baltayla taraftarlara ve polis memurlarına saldıran bir adam, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Polis, saldırgana önce biber gazı ile müdahale etti, ardından ateşli silah kullandı. Polisin açıklamasına göre, bir memur saldırganı durdurmak için önce uyarı ateşi açtı ve sonrasında adam yere düşene kadar birkaç el ateş edildi.

Dört silah sesinin yakınlardaki halk tarafından duyulduğu bildirildi. Yerel polis tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

St Pauli’de şu anda büyük bir polis operasyonu yürütülmektedir. İlk bulgulara göre, bir kişi polis memurlarını balta ve yangın çıkarıcı bir maddeyle tehdit etmiştir. Polis bunun üzerine ateşli silahlarını kullanmıştır. Saldırgan yaralanmıştır ve şu anda tıbbi tedavi görmektedir.

Saldırganın bir futbol taraftarı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir