İstanbul’da konut balonu şişiyor! Bazı ilçelerde fiyatlar 15 milyonu aştı

İstanbul’da Konut Fiyatları Rekor Seviyede

Konut piyasasında yaşanan keskin fiyat artışları, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev sahibi olmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. Gayrimenkul analiz platformu Endeksa’nın Mart ayı verileri, İstanbul’da dört ilçede ortalama konut fiyatlarının 15 milyon TL’nin üzerine çıktığını ortaya koydu. Avrupa Birliği genelinde 2020’den bu yana konut fiyatları ortalama yüzde 25 artarken, Türkiye’deki artış oranı yüzde 1100’ü aştı.

İstanbul’un Bazı İlçelerinde Konut Fiyatları 20 Milyon TL’yi Aştı

İstanbul’un birçok ilçesinde ortalama konut fiyatları birkaç milyon TL’yi çoktan aştı. Özellikle Sarıyer, Beykoz, Beşiktaş ve Kadıköy gibi ilçelerde ev fiyatları 15 milyon TL’nin üzerine çıkarken, Sarıyer’de bu rakam 18,5 milyon TL’ye kadar ulaşıyor. Bu ilçeleri 17,9 milyon TL ile Beykoz, 17,4 milyon TL ile Beşiktaş ve 15,5 milyon TL ile Kadıköy takip ediyor.

Yüksek Fiyatlara Rağmen Yatırımcı İçin Hala Cazip

Fiyatların bu denli artmasına rağmen bazı ilçelerde kira gelirlerinin yükselmesi ve geri dönüş süreleri, yatırımcıları konut alımına yönlendirmeye devam ediyor. Örneğin Esenyurt’ta amortisman süresi yalnızca 11 yıl olarak hesaplanıyor. Bu da yatırımcının, evin bedelini kira geliriyle kısa sürede amorti edebilmesini sağlıyor.

İstanbul’un İlçelerine Göre Ortalama Konut Fiyatları ve Amortisman Süreleri

  • Konut fiyatları 5 milyon TL altı olan ilçeler:
  • Esenyurt: 2.660.240 TL / 11 yıl
  • Sultangazi: 3.158.068 TL / 14 yıl
  • Fatih: 3.283.470 TL / 13 yıl

Yüksek Fiyatlar Yatırımcıların Kafasını Karıştırıyor

İstanbul’da konut fiyatları rekor seviyelere ulaşsa da, kira getirilerindeki artış ve bazı ilçelerdeki kısa geri dönüş süreleri, yatırımcının ilgisini canlı tutuyor. Ancak özellikle merkezi ilçelerde fiyatlar o kadar yükseldi ki, artık sadece yatırım değil, oturum amaçlı konut edinmek bile çoğu vatandaş için erişilmesi güç bir hedef haline geldi. Gelişmeler, hem bireysel alıcılar hem de gayrimenkul yatırımcıları için dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Related Posts

Ateşkes iyimserliğiyle “korku endeksi”nde düşüşler yüzde 9’u buldu

Piyasalarda “korku endeksi” olarak bilinen ve S&P 500 Endeksi’ndeki dalgalanmayı gösteren VIX Endeksi, İsrail ve İran arasındaki çatışmalarda ateşkes sağlanmasıyla yüzde 9 gerileyerek 18,10 seviyesine indi.

Doların tahtı sallanıyor, dönemi sona eriyor, rezerv para olmaktan çıkıyor

Küresel ekonomide rezerv para birimlerinden biri ve en çok kullanılanı ABD dolarının tahtı sallanıyor. Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte diğer dövizler karşısında düşüşe geçen doların döneminin sona erdiğini açıklayan Rusya’nın en büyük bankalarından VTB’nin Başkanı Andrey Kostin, “Doların tekel olduğu dönemin yavaş yavaş sona ereceğini düşünüyorum.” dedi.

MKE, ‘Dış Ticaret Sermaye Şirketi’ statüsüne alındı

MKE, ‘Dış Ticaret Sermaye Şirketi’ statüsüne alındı

Arzum darboğaza girdi! Milyonlarca lira borç aldı

Ev aletlerinde mutfakların en çok tercih edilen markaları arasında yer alan Arzum 51 milyon TL borç aldı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Tam 15,8 milyon lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Kurulun aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı denetimlerini kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi. Kurulun, 12 Haziran’daki toplantısında elektrikli otomobiller başta olmak üzere 103 dosya …

Emtia piyasalarında jeopolitik risk etkisi: Platin rekora doymuyor

Emtia fiyatları, geçen hafta makroekonomik veriler ve jeopolitik risklerin etkisiyle dalgalı bir seyir izledi. Değerli metaller arasında yer alan gri fırtına platin ise rekorlara doymuyor.