Külliye’deki kabine toplantısı sona erdi

Beştepe’deki Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 15.10’da başladı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

“Dünyada hem yeni altyapı kurma, hem de yenileme ihtiyacı bitmedikçe müetahhitlerimizin çalışmaları sürecektir. Deprem bölgesi geçtiğimiz haftalarda da gündemimizin ilk sıralarındaydı. Biz yaraları sarmayı sürdürüyoruz. Konteyner kent kurulumunu tamamlayıp isteyenleri buralara yerleştirdik. Hatay’da son temel atmayla birlikte 50 bin konut ve köy evi inşa çalışmaları devam ediyor. Başvuru sayısı 86 bini geçti. Yakında açılış törenleriyle yeni eve kavuşma sevincini depremzedelerimizle paylaşacağız.

Jandarma ve sahil güvenlik akademimizden mezun olan subaylarımızın diplomalarını verdik. Deprem bölgesi 6 Şubat’tan beri her gün olduğu gibi geçtiğimiz haftada gündemimizin en başındaydı. Yaraları sarmayı sürdürüyoruz. Yardımları sistemli bir şekilde ulaştırıyoruz. Şehirlerimizi hızla yeniden ayağa kaldırmak için bölgede temel atma törenleri gerçekleştiriyoruz. Adıyaman’dan söz verdiğimiz gibi 65 bine yakın konut ve köy evinin yarısından fazlasının temelini atmış olduk. Yakında temel atmadan da öte konutların teslimini yapmanın da sevincini paylaşacağız.

Bitlis’teki toplu açılış töreni ile artık geleneksel hale gelen Ahlat programımızı gerçekleştirdik. Zaferler ayı olan Ağustos’un son durağını 30 Ağustos’ta külliyemizde yapılan görkemli töreni birlikte yaşadık. Beğeni ile karşılanan 100. yıl marşımızın hayırlı olmasını diliyorum”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir