Lokanta ve kafelerde zorunlu oldu: Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, önceden gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını artık zorunlu hale getirdi. Bakanlık tarafından hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, “gıda işletmesi karekodu”nun tüketicilerin görebileceği yerlerde bulundurulması zorunlu hale geldi. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar bakanlık tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde duyurulacak. İşletmeler, söz konusu karekod kuralına uyum sağlamak için bakanlık tarafından duyurulan usul ve esasların resmi internet sitesinde yayımlanmasından itibaren 60 gün süreleri olacak.

Amacı gıda güvenliğini sağlamak olan bu uygulama, geçen sene bakanlık tarafından gönüllülük esasıyla duyurulmuştu. Buna göre, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.”

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekod, bu internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergileniyor. Tüketiciler, görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde gibi uygulamalarla tarayarak işletmenin güvenilirliğini kontrol edebilecekler.

Related Posts

Tahminler açıklandı: En düşük emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Tahminler açıklandı: En düşük emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Yumurtada fiyat çıktığı yerden inmedi, başkandan tepki geldi

ABD’de yaşanan kriz nedeniyle ihracatla birlikte ekstra artışın görüldüğü yumurtada arz talep dengesi sağlanmasına rağmen fiyatların düşmediği görüldü. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, “Bazı satış noktalarında fiyatların çıktığı hızda inmediğini görüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

BM açıkladı: Türkiye İsrail’e en çok mal satan beşinci ülke konumuna yükseldi!

Türkiye, 2024 yılında İsrail’e yaptığı 2,86 milyar dolarlık ihracatla, Çin, ABD, Almanya ve İtalya’nın ardından İsrail’e en çok mal satan beşinci ülke konumuna yükseldi.

Mayısta sektörel güven yükseldi

Güven endeksi, mayısta geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,6 ve inşaat sektöründe yüzde 3,9 arttı.

Hindistan’ın boykotu büyüyor: Türk mücevherlerini taklit edecekler!

Hindistan’daki bazı kuyumcular, siyasi nedenlerle Türk menşeli mücevher ürünlerini satıştan kaldırma kararı aldı. Bu karar, sektörde geniş destek buldu. Hint üreticiler ise Türk tasarımlarını taklit etmeye hazırlanıyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik düzenlemesi için tarih belli oldu

Evde bakım ve işleri yürüten milyonlarca kadının bu emeğinin maddi karşılığı yok. Ücretsiz ev içi çalışan kadınlar bir yandan da güvencesiz. Evli oldukları erkeğe bağlı olarak şartları oluşan kadınların emekli olma şansı olmuyordu. Bir süredir …