MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

MEB, Öğretmenlik Meslek Yasası ve Milli Eğitim Akademisi’nde Değişikliğe Gitti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Yasası (ÖMY) kapsamında öğretmen atamalarında bazı sistem değişikliklerine gitti. Bakanlık, atama sürecinde artık Milli Eğitim Akademisi’nde bir eğitim sürecinin daha zorunlu hale getirilmesine karar verdi. Bunun yanı sıra, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) adlı öğretim programı ile eğitimde dinci/gerici anlayışı artıran bir adım attı. Bakanlığın bu uygulamaları, özellikle eğitimciler ve toplumun farklı kesimlerinden tepkilere neden oldu.

MEB, Milli Eğitim Akademisi’ni Yönetmelikte Güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımladığı yeni Millî Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile önemli bir adım attı. Yayımlanan yeni yönetmelikle milli eğitim müdürlüklerinin ÖMY ve TYMM ile bütünleşik hale getirilmesi sağlandı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Akademisi yönetmelikte yerini aldı. Değişiklikle, Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde bulunan “Öğretmen yetiştirme ve geliştirme hizmetleri” kısmı çıkarılarak yerine “Mesleki gelişim şubesi” başlığı altında Milli Eğitim Akademisi eklendi. Bu sayede, milli eğitim müdürlükleriyle Milli Eğitim Akademisi arasında öğretmen yetiştirme süreçlerine yönelik koordinasyon sağlandı.

Din Öğretiminin Yaygınlaştırılması Görevi Eklendi

Yönetmelik değişikliği kapsamında, din öğretimi hizmetleri şubesinin görevleri genişletildi. Artık söz konusu şube, eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak, imam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmaları yürütmek gibi görevleri de üstlenecek.

Related Posts

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …

Artvin’de Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Artvin’de özel gereksinimli öğrencilere yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği gerçekleştirildi. Artvin Çoruh Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri tarafından Şehir …

Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Törende konuşan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz …

Emirdağ’da Nüfusmatik Tanıtıldı: Öğrenciler Tiyatro ile Eğlendirdi

Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Aziziye İlköğretim Okulu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, “Nüfusmatik” adlı cihazı tiyatro …

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den 23 Nisan Açıklamaları: Gelecek Demokrasiyle Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki yüzyılı Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin egemen olduğu yüzyıl olarak tanımlamak istiyoruz.” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman …

Türkiye, Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni Hazırladı

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ” Türkiye’nin öncülüğünde; alanında uzman hukukçular, psikologlar, hekimler, öğretmenler ve elbette çocuklarımızın katılımıyla, dünyada ilk kez Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi hazırlandı” dedi. Milli Eğitim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir