Kültür Sanat
Sofradan Beyaz Perdeye: Yemek ve Sinemanın Buluşma Noktası temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali başladı. Gastronomi ve sinema odaklı atölye çalışmaları ile film gösterimlerinin yer aldığı festivalin ‘Gastro Sınıf’ etkinliğinde şef Osman Sezener katılımcılara ilham verdi.
Urla Dam sahnesindeki konuşmasında Sezener, gençlerin günümüzdeki tempoya ayak uyduramayacağını belirterek şunları söyledi:
“Çalışma disiplinini ailemin sert tavırları sayesinde öğrendim. Günde sabah sekizde başlayıp akşam on ikiye kadar çalışarak mesleğimi ustalıkla icra ettim. Şimdiki gençlerde benim zamanımdaki azim ve disiplini göremiyorum. Restoran salonunda dolaşırken yemek kokusundan müşterinin ne istediğini ve problemlerini hemen anlayabiliyorum. Restoran işletmek için önemli bir finansal destek gerekiyor. Genç yaşta bu mesleği öğrenme ve ustalaşma şansını kaçırmamak lazım.”
İstanbul, İzmir ve Muğla’da Michelin yıldızına layık görülen restoranlar açıklandı
Ertuğrul Özkök: “Urla, sadece ilk yılında Atina’dan daha fazla Michelin Yıldızı aldı”
Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali’nin programı katılımcılarla paylaşıldı