Alman polisini harekete geçiren saldırı

Münih Emniyet Müdürlüğü’ne dün sabahın erken saatlerinde Barer Strasse’deki İsrail Başkonsolosluğu bölgesinde şüpheli bir nesne bulunduğuna dair bir ihbar geldi. Polisin yaptığı araştırmalara göre bu nesne görünüş itibariyle molotof kokteyline benzeyen bir plastik şişeydi. Bu nesne, konsolosluğun çitlerle çevrili avlusuna atılmıştı.

Molotof kokteyline benzeyen nesnenin konsolosluk bahçesine ne zaman atıldığı bilinmezken polis ekiplerince İsrail Başkonsolosluğu çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda nesnenin tehlikeli olmadığı belirlendi.

Münih Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada şüpheli şişeyi konsolosluk bahçesine atanları görenler araştırılıyor. Bu konuda bilgi verebilecek kişilerin 089/2910-0 numaralı telefondan komiserlikle ya da herhangi bir polis merkezi ile irtibata geçmeleri istendi.

İSRAİL NEFRETİ NEREYE GİDİYOR?

Olayın ardından Güney Almanya İsrail Başkonsolosu Talya Lador sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Talya Lador yaptığı açıklamada; “Bugün Münih’teki İsrail Devleti Başkonsolosluğu’na bir saldırı gerçekleştirildi. Bu, İsrail Devleti’nin Güney Almanya’daki sembolüne yapılan bir saldırıdır. Dikkatleri ve hızlı müdahaleleri için Münih Polis Teşkilatına teşekkür ederiz. Son aylarda sürekli olarak antisemittik ve İsrail karşıtı söylemler yaşandı.

Bu fiziksel saldırı ise şimdi bir adım daha ileri gidiyor. Antisemitizmin ve İsrail nefretinin nereye varabileceğini göstermek açısından bu olayın Alman makamları için bir uyarı çağrısı olarak görülmesi önemli” dedi.

Deniz Gezginci- Münih

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir